چسب نسوز کپتون یکی از بهترین چسبهای نسوز نواری است که تا کنون توانسته کارایی خود را در صنایع مختلف به اثبات برساند.
محصولات مرتبط
اتصالات از جمله مهمترین پیش نیازهای هر صنعتی میباشند. اگرچه آدمی تا کنون شیوههای مختلفی را برای اتصال متریالهای مختلف ابداع کرده است، اما به جرات میتوان گفت که چسبها سردمدار همهی روشها هستند. چسب نسوز کپتونیک محصول پلی آمیدی قدرتمند و با قدمتی 40 ساله میباشد. در مقایسه با نمونههای ارزانتر (کلاس B)، کپتون بالاترین مقاومت دما را دارد و توسط UL (E39505) نیز تأیید شده است. در ادامه این محصول را بیشتر بررسی خواهیم کرد.
چسب نسوز کپتون چیست؟
شرکت دوپانت فناوری، این چسبها را گسترش داده است و در ساخت آنها از چسب نسوز سیلیکون استفاده میکند. مهمترین ویژگی این محصول مقاومت بی نظیر آن در برابر انواع فشارهای طبیعی و مصنوعی میباشد. مقاومت الکتریکی، شیمیایی، مکانیکی و حرارتی باعث شده که این چسب به عنوان یک عایق الکتریکی (جریانهای کم) و حرارتی شناخته شود. چسبهای نسوز طرز استفاده بسیار راحتی دارند. مخصوصا نمونههای کم عرض برای انجام دقیق و با ظرافت کارها ایده آل هستند. این محصول برای متریالهایی همچون مقوا، شیشه و پلاستیک کاملا مناسب و کاربردی به حساب میآیند.
کاربردهای چسب نسوز کپتون
چسب نسوز کپتون در صنایع و کسب و کارهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. البته این چسب با ویژگیهای منحصر به فردی که دارد برای مصارف خانگی، عایق سازی دستگاههای مختلف و حتی انجام پروژههای تحصیلی نیز قابل استفاده است. برخی از رایجترین کاربردهای چسبهای مذکور عبارتاند از:
- جلوگیری از آسیب دیدن برد به هنگام کار با دستگاه لحیم (به ویژه در بردهای الکترونیکی لذا در تعمیرات موبایل و کامپیوتر مورد نیاز هستند.)
- ایجاد عایق در کلیه قطعات الکتریکی از جمله کویلها، خازنها، سیم پیچها، موتورهای الکتریکی و ترانسفورماتورها (منبع تغذیه تبدیل فرکانس در صنعت الکترونیک)
- به عنوان نگهدارنده برای باتریهای لیتیومی
- نگهدارنده در چاپ سابلیمیشن
- قابل استفاده در کابلهای فیبر نوری و پنلهای خورشیدی
علاوه بر کاربردهای فوق دو صنعت زیر هم از خواص این چسب کهربایی بهره میبرند:
فضانوردی
ناسا یکی از مصرف کنندگان اصلی چسب نسوز کپتون میباشد. این چسب حتی در پروژه اپولو نیز نقش مهمی داشته است. ابزارآلات و تجهیزات فضانوردی را به منظور عایق سازی در این چسبها میپیچند. استفاده از سایر روشهای عایق سازی منجر به سنگین شدن وسایل میگردد اما چسبهای نسوز هیچ بار مازادی را تحمیل نمیکنند.
چاپ سه بعدی
این چسبها نقش یک لایه محافظ را در چاپگرهای سه بعدی ایفا میکنند. البته در این دستگاهها باید از نمونههای عریضتر استفاده شود.
اهمیت استفاده از کپتون در صنایع الکترونیک
در قسمت قبل هم اشاره کردیم که هنگام کار با بردهای الکترونیکی باید از چسب نسوز استفاده شود. در واقع بردها به قدری حساس و ظریف هستند که کوچکترین اشتباه میتواند منجر به خرابی کل برد و در نهایت دستگاه مورد نظرتان گردد. لذا تعمیرکاران و حتی سازندگان هنگام انجام عملیات لحیمکاری، مدارهای چاپی را با چسب نسوز کپتون میپوشانند تا اتصال یا انفصال ناخواستهای به وجود نیاید.
همچنین هنگام کار با هیتر نیز قطعات جانبی باید تحت پوشش چسب کپتون قرار بگیرند تا باد گرم هیتر قطعات الکترونیکی را خراب نکند و قطعات و از سرجایشان کنده نشوند.
مزایا چسب نسوز کپتون در یک نگاه
- میتواند تا 400 درجه سانتیگراد را تحمل نماید البته برای مدت زمانی کوتاه (به عنوان مثال ذخیره برق در صورت اضافه بار).
- قابل استفاده دائمی در دمای بیش 240 درجه سانتیگراد.
- طبقه بندی شده بر اساس UL94-V0 (به سختی مشتعل میشوند و خاصیت خود خاموش شونده دارند).
- چسبندگی بسیار زیادی دارند و در انواع سطوح هموار و ناهموار قابل استفاده هستند.
- این چسبها رد و آثار مخرب کمی پس از کنده شدن به جای میگذارند.
- مقاومت فوق العاده بالا در برابر سوراخ شدن.
- دارای خاصیت ضد خوردگی.
- مقاومت شیمیایی برجسته و خواص مکانیکی نسبتا ثابت.
- استحکام دی الکتریک بسیار خوب حتی در دماهای بالا.
دیدگاه خود را بنویسید